11 september 2017
17:30

Ludvika FK

Referat: Bullermyrens IK - Ludvika FK

En förväntat svår uppgift i hemmamatchen mot Ludvika som leder vår serie och spelar final i Miljönären cup P17 på lördag mot Brage. När vi mötte Ludvika borta i juni förlorade vi med 7-0 efter en svag insats, nu skulle vi ge dem en bättre kamp.

Under första halvlek hade vi bra kontroll i vårt försvarsspel och låg för det mesta rätt i våra positioner. Däremot slarvade vi bort bollen för snabbt när vi själva hade den och fick inte igång något riktigt eget spel. Med knappoa kvarten kvar av halvleken slet sig en av Ludvikas två duktiga forwards loss på deras vänsterkant och Lukas kände sig tvungen att hålla i och ta till ojusta metoder. Avblåsningen var solklar, men förseelsen som började utanför straffområdet och slutade med att Ludvikaspelaren ramlade inne i straffområdet ledde till att domaren dömde straff. Straffen satt säkert bakom Non och vi fick den uppförsbacke vi inte behövde i det läget. Inte ens 5 minuter senare låg vi fel i våra positioner vid ett utkast från Ludvikas målvakt. Ett snabbt uppspel på deras högerkant där vi inte hade flyttat över vår backlinje tillräckligt ledde till ett friläge. Visserligen borde domaren ha blåst offside, men nu gjorde han inte det. Non kom ut, men blev rundad och därefter agerade vi lite tafatt med våra försvarare i straffområdet och Ludvikas forward kunde gör sitt och lagets andra mål strax före paus.

Vår bästa chans i halvleken kom på en frispark från Alex på högerkanten som Lukas kom upp perfekt på, men tyvärr nickade strax utanför målvaktens vänstra stolpe. Mål där och vi hade haft ett annat läge inför den andra halvleken.

Vi fortsatte att jobba bra i defensiven efter paus och Ludvika ägnade sig mest åt långa uppspel från backlinjen mot sina två duktiga forwards. En kvart in i halvleken blåste domaren straff för oss sedan Mohammed blivit dragen i armen på väg in i straffområdet. Lukas satte straffen säkert och hämtade bollen i målet för att signalera att vi skulle jaga för en kvittering. Vi flyttade upp en till forward för att kunna skapa lite mer tryck i offensiven väl medvetna om att det skulle innebära lite större risk för att vi blottade oss bakåt.

Tyvärr fick vi inte jaga kvittering så länge eftersom Ludvika knappt 10 minuter efter vår reducering gjorde 1-3 lite turligt efter en frispark från 30 meter rakt framifrån som Non missbedömde och den gick förbi alla spelare och studsade i stolpen och rakt ut i bröstet på en Ludvikaspelare och in i mål. Vi fortsatte att försöka, men vi tappade boll alltför snabbt och enkelt i våra anfallsförsök och skapade inga farliga målchanser. I matchens sista minut gick vi bort oss i försvarsspelet på vår vänsterkant i vår iver att vinna boll och det innebar att vi fick flytta över och det blev ganska tomt i mitten där Ludvika blev två mot en och kunde få till ett skott som letade sig in i mål lågt via Non´s högra stolpe.

Totalt sett en rättvis seger för Ludvika som enligt mitt tycke blev något mål för stor. Vi gör en godkänd insats totalt sett, defensivt bra, men offensivt betydligt sämre. Vi var inte tillräckligt bra för att ta poäng av Ludvika den här kvällen. Det som är lite tråkigt att konstatera är att både Ludvika och Leksand som poängmässigt är klart bäst i serien spelar ganska primitiv och tråkig fotboll där långbollar från backlinjen är grundidén. Med så pass duktiga fotbollsspelare som Ludvika har borde de kunna spela med mer bollinehav och ha ett passningsspel som även involverar mittfältet. Vi vet däremot vad vi behöver förbättra och det är tempot i vårt passningsspel och förmågan att komma till avslut och göra mål.